dilluns, 19 de febrer del 2007

EXPERIMENTEM PER A CONÈIXER










Són moltes les activitats que podem fer en les nostres aules per comprendre millor el món que ens envolta. A través de construccions fàcils podem veure l'espectre de la llum o com podem comprobar la pressió amb un got d'aigüa tapat amb un paper i cap a baix... .
La xarxa ens proporciona moltes facilitats per accedir a aquestes experiències, ací teniu alguns exemples:









A més a més, ací teniu una pàgina web que fa una recopilació de pàgines interessants per tots els que ens dediquem a l'educació.









DIA DE LA PAU: JOCS COEDUCATIUS

Make Visual Poetry - ImageChef.com Continuant amb el Projecte Global d’aquest curs, hem volgut celebrar el Dia de la Pau donant-li una intenció coeducativa. Així doncs, el dimarts 30 de gener vam fer al pati del Centre una roda de jocs que tradicionalment s’han considerat “de xiques”, com alternativa a l’omnipresent futbol:
· Corda
· Goma
· Paquets
· Sambori
· 4 cantons
· 1,2,3 pica paret
· Mocador

Els alumnes prèviament a l’activitat lúdica van aprendre els diferents jocs en la seua tutoria i se’ls va explicar la raó per la qual ho feiem. El dia de la pau cada classe va passar per tos els josc, seguint una roda. Després de fer l’activitat vam valorar que havia estat molt positiva perquè ningú no es va mostrar contrari, els xics i les xiques van participar per igual i s’ho passàrem tots molt bé.
Posteriorment aquests jocs ens donaren peu per fer l’enquesta que hem inclòs al nostre Pla de Convivència, que actualment estem elaborant, per tal de saber quines són les preferències de jocs al pati dels nostres alumnes i poder dirigir aquesta activitat d’esbarjo.
DIA PAU 2007

dimecres, 14 de febrer del 2007

CADA DIA UN MOT


Amb RodaMots podeu rebre cada dia (de dilluns a divendres), per correu electrònic, un breu missatge amb una paraula o una expressió de la nostra llengua, amb el seu significat i un exemple d’ús.

dimarts, 13 de febrer del 2007

UN ARBRE PER CADA UNA DE LES NOSTRES NACIONALITATS



Capvespra amb foc al fil
del cel tan llis cremat
de l’àcid groc de l’ombra

aigua callada ardent
entre els cristalls de l’ora

cada arbre és un castell
pintat amb tinta fosca.

Ràfols Casamada


Cada arbre és un un cant a la vida i a l’esperança,

Cada arrel és un motiu per a establir-se, amar i gaudir.

La terra és sempre l’element que ens farà créixer i desenvolupar-nos, que ens donarà l’acollida i ens possibilitarà la vida.

Nosaltres avui volem plantar els nostres arbres, símbol de l’esperança que tenim en aquesta terra, per a que arrelen com nosaltres hem arrelat en els nostres països i volem treballar per tal de fer d’aquesta terra una base acollidora que permeta a tots sentir-se com a sa casa.

Volem establir-nos, amar, gaudir, lluitar en aquesta terra sense importar d’on venim: Romania, Marroc, Uruguai, Brasil, Lituania, Argèlia, Equador, Xile, Bulgària, Xina, Cuba, Polònia o Espanya totes les terres són bones perquè som nosaltres qui hem de treballar per fer que ho siguen.

DIA DE L'ARBRE 2007