divendres, 19 d’octubre del 2007

MANIFEST DEL 9 D'OCTUBRE: CAP A UNA CULTURA DE L'AIGUA SOSTENIBLE AMB EL MEDI AMBIENT.

Un any més, ens hem reunit per commemorar l’entrada del rei Jaume I a la ciutat de València, un 9 d’Octubre de 1238, i amb ella, el nostre naixement com a poble, el començament de la nostra història dintre de la Corona d’Aragó.


Aquests i altres fets han marcat la nostra identitat col·lectiva i, de forma especial, ens han ofert:
· La llengua que compartim, utilitzada per escriptors i escriptores valencianes per donar obres de reconeixement universal.
· Els nostres paisatges.
· La riquesa dels nostres recursos naturals gràcies a una cultura de l’aigua heretada dels avantpassats.
· El nostre caràcter tolerant que ha fet integrar uns altres pobles i aprofitar la riquesa cultural que aquestos ens han proporcionat.


Però tots aquests trets, que ens distingeixen, diàriament els estem menyspreant:

· Malversem i contaminem les aigües.
· Embrutem els nostres paisatges.
· Atemptem contra els nostres boscos
· Omplim de fum el nostre entorn, en una paraula no respectem els recursos que hem heretat


És per això que totes i tots volem un país més just en un món més just, més compromés en el medi, més solidari amb la gent on la pau i el diàleg garantesquen la convivència dels pobles i les persones. Un país que avance cap a la plena igualtat.

9 D'OCTUBRE A L'ESCOLA

Ja estem en octubre! Commemorem l’arribada de les tropes del rei Jaume I a les nostres terres. Ho vam celebrar tots i totes al pati ballant diferents danses i llegint el manifest per la llengua.
El cicle d’Infantil ens va mostrar la dansa de “Som els cavallers”.




El primer cicle va ballar la dansa de “Xumba-xumba”.


I el segon i tercer cicle representaren la dansa tradicional de la magrana. I els va eixir genial!!











Després dues alumnes de 6è van llegir el manifest:


I per acabar la festa ... vam berenar orxata amb fartons!!!

















Però abans vam estar treballant per cicles i en les aules com s’aprofitava l’aigua abans i després de l’arribada del rei Jaume a les nostres terres.
Així, hem après que els àrabs vam desenvolupar moltes tècniques de rec que van permetre l’aprofitament de les aigües dels rius per tal d’introduir nous cultius com ara les fruites i hortalisses que abans de la seua arribada no coneixíem i que van desenvolupar lleis per tal de protegir els rius. El rei Jaume, per la seua banda va saber aprofitar tot el llegat dels àrabs i va millorar-lo en funció de les noves necessitats que anaven sorgint. Així ambdós ja van donar un lat valor a tot el que l’aigua representava per a la nostra cultura i que calia tindre molta cura amb ella, tenint molta cura dels rius, no embrutant l’entorn i aprofitar fins a la última goteta.

Vols conèixer algunes de les tècniques d’aprofitament d’aigua que feien servir els àrabs?




Investiga. Clica damunt la paraula per veure el seu significat:








dimecres, 10 d’octubre del 2007

benvinguda



El primer dia de classe els xiquets i les xiquetes de l'escola vam fer ja el nostre primer desig del curs al voltant del medi ambient. A les aules, després de parlar de totes eixes coses que es parlen el primer dia del curs, cadascú va formular el seu desig de com volia que fora la natura i l'entorn que ens envolta i en qual vivim i ho va escriure en un ninotet de paper. Després vam baixar al rebredor per tal de penjar el ninot-desig en el planeta Terra que havíem preparat, envoltant-lo i protegint-lo amb les nostres bones intencions.
Esperem que aquest començament siga només el principi d'un llarga tasca per conèixer el que podem fer pel nostre medi.

BENVINGUTS AL CENTRE!!!


Després d'un estiu que esperem haja sigut molt gratificant per a tots i totes ens tornem a trobar una altra vegada per començar un nou curs.
Com sempre, la nostra tasca educativa per al curs 2007-2008 estarà fonamentada al voltant del Seminari d'Animació Lectora i del Projecte Global de Centre. Ambdós tracten sobre l'ecologia, la cura del medi ambient i el desenvolupament sostenible.
El Seminari d'Animació Lectora es dirà "A Baladre llegim, naturalmet" i en ell es centrarem en la lectura divulgativa de temes sobre ecologia i medi ambient i farem un diari ecilògic (esperem que al final de curs pogam fer-ho en el nostre blog). A més a més el Projecte Global de Centre es nomenarà "La meitat de la Terra. Una mirada sostenible i de gènere" i amb ell pretenim aprendre moltes coses sobre la nostra acció en el medi ambient i les coses que podem fer cadascú de nosaltres en el nostre entorn més immediat per colaborar amb la sostenibilitat.
Ens acompanyareu? Esperem que sí, perquè pensem investigar sobre moltes coses i contar-les totes ... estigau atents a la pantalla!!!

DE NOU A L'ESCOLA

Com passa el temps! Més val tard que mai. Ja estem una altra vegada disposats a contar-vos tot el que passa a la nostra escola.
Un nou curs ha començat. Són moltes les coses que han canviat però esperem mantindre les mateixes ganes per fer coses i per compartir-les amb tots vosaltres. A poc a poc anirem posant-nos al dia en el nostre blog.
Des d'ací us desitgem a tots i a totes un bon curs. Esperem compartir moltes experiències.

fulles de baladre

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more