dilluns, 9 de juny del 2008

5 DE JUNY: DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT.


Fou el 5 de juny, del any 1972, que l’Organització de les Nacions Unides convocà a Estocolm (capital de Suècia) la primera Conferència sobre el Medi Ambient.
En aquesta conferència, s’analitzà la problemàtica de la conservació del medi ambient, que és irracionalment atacat per l’ home de diverses maneres : el creixement de les grans ciutats , la pol·lució generada pels automòbils , les grans industries que amb les seues deixalles contaminen les aigües i maten especies animals; els detergents ; els pesticides; els aerosols que contaminen l’aire així com quan les persones ataquen indiscriminadament l’equilibri ecològic amb la caça, la tala d’arbres, etc.. egoista amb la recerca del seu propi benefici.
Mitjançant aquella conferència quedà instituït el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA),dirigit als governs per que asumisquen el compromís de mantindre l’equilibri entre les necessitats del desenvolupament i la conservació del medi ambient.

Nosaltres també volem col·laborar a curar el nostre planeta (així ho hem fet al llarg del curs) i en aquest dia i en els posteriors es comprometem a que la nostra Terra no emmalaltisca .