dilluns, 15 de desembre del 2008

EL DÉU I LA DEESSA DEL MES.

Volem presentar-vos la deessa i el déu que estem trebalalnt aquest mes. Ajudeu-nos a ampliar la nostra informació!!


APOL·LO.

Apol·lo (grec: Απόλλων, Apóllōn) és el déu del Sol, de la bellesa, de la música i de la poesia en la mitologia grega i posteriorment en la mitologia romana. És fill de Zeus i Letona, i el germà bessó d’Artemisa (la deessa de la cacera).
Apol·lo anava usualment armat amb arc i fletxes (com la seva germana Artemisa) o amb una cítara, ja que era el déu de la música. Diversos animals es relacionaven amb aquest déu. En primer lloc els habitants del bosc, com el llop o el cérvol. D'altre banda, els considerats bonics, com el cigne o el dofí. I per últim aquells relacionat amb la profecia, com la serp o el corb, ja que aquest déu tenia diversos oracles en el seu nom, entre els quals destaca el de Delfos.
Representa la racionalitat, l'equilibri i l'ordre, oposat a Dionís, que és la divinitat del plaer, dels sentits i el descontrol.

ATENEA.

En la mitologia grega, Atenea (en grec antic Ἀθηνᾶ, Ἀθήνη o Ἀθάνα) és la deessa de la saviesa i de l'artesania, com ara el teixit i la ceràmica. També és deessa de la guerra, però de la seva vessant estratègica, ja que el déu de la lluita i la sang és Ares. Era també deessa protectora de la ciutat d'Atenes i de moltes altres. És una de les sis deesses principals del Panteó grec i era anomenada Minerva pels romans.
Atenea és una deessa guerrera, mai va ser nena, mai va tenir parella. El Partenó d'Atenes, a Grècia és el seu homenatge més representatiu. Se la representa com una dona vestida amb roba militar. També se l'anomena Pal·les Atenea. L'animal que la simbolitza és l'òliba i la seva planta, l'olivera.
Atenea és la divinitat tutelar d'Atenes; l'acròpolis d'aquesta ciutat era el principal centre de culte de la deessa a l'antiguitat.


Il·lustracions de Paglo Gordo.

3 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Me encantan los dibujos de estos maravillosos dioses. Buen trabajo.

Anònim ha dit...

Apolo es un dios de la mitología griega que vive en el Olimpo. Es el dios del sol, de la belleza, de la poesía y de la música.
Es hijo de Zeus y de Letona. Es hermano gemelo de Artemisa, que era la diosa de la caza.
Sus atributos son la cítara y el sol.
Autora: Saray Jiménez.

Anònim ha dit...

Atenea es una diosa de la mitología griega. En la mitología romana se llama Minerva.
Vive en el Olimpo. Es diosa de la sabiduría y de la artesanía.
Atenea siempre lleva un casco y va vestida con ropa militar.

Autora: Saray Jiménez