divendres, 19 d’octubre del 2007

9 D'OCTUBRE A L'ESCOLA

Ja estem en octubre! Commemorem l’arribada de les tropes del rei Jaume I a les nostres terres. Ho vam celebrar tots i totes al pati ballant diferents danses i llegint el manifest per la llengua.
El cicle d’Infantil ens va mostrar la dansa de “Som els cavallers”.




El primer cicle va ballar la dansa de “Xumba-xumba”.


I el segon i tercer cicle representaren la dansa tradicional de la magrana. I els va eixir genial!!











Després dues alumnes de 6è van llegir el manifest:


I per acabar la festa ... vam berenar orxata amb fartons!!!

















Però abans vam estar treballant per cicles i en les aules com s’aprofitava l’aigua abans i després de l’arribada del rei Jaume a les nostres terres.
Així, hem après que els àrabs vam desenvolupar moltes tècniques de rec que van permetre l’aprofitament de les aigües dels rius per tal d’introduir nous cultius com ara les fruites i hortalisses que abans de la seua arribada no coneixíem i que van desenvolupar lleis per tal de protegir els rius. El rei Jaume, per la seua banda va saber aprofitar tot el llegat dels àrabs i va millorar-lo en funció de les noves necessitats que anaven sorgint. Així ambdós ja van donar un lat valor a tot el que l’aigua representava per a la nostra cultura i que calia tindre molta cura amb ella, tenint molta cura dels rius, no embrutant l’entorn i aprofitar fins a la última goteta.

Vols conèixer algunes de les tècniques d’aprofitament d’aigua que feien servir els àrabs?




Investiga. Clica damunt la paraula per veure el seu significat:








1 comentari:

FULLESDEBALADRE ha dit...

El 9 d'octubre bailamos en el patio el baile de la mangrana. Luego comimos horchata y fartons. Me lo pasé bien porque bailamos, merendamos y no hicimos deberes.
Brian. 6º de primaria.