dijous, 24 de gener de 2008

GAIA ENS DEMANA AJUDA: LA DESFORESTACIÓ

HOLA AMICS I AMIGUES!


Com hem acordat us vaig a parlar de un dels problemes que amenacen la meua existència i que pense que és molt important que conegueu, perquè ja sabeu que tots i totes podem fer alguna cosa per millorar el nostre planeta i que jo, la Mare Terra, us estaré sempre agraïda. Es tracta de la desforestació.
La desforestació és la destrucció a gran escala del bosc per l’acció humana. Avança a un ritme de uns 17 milions de hectàrees a l’any (superfície que supera a la d'Anglaterra, Gales e Irlanda del Nord juntes). Entre 1980 i 1990, les tasses anuals de desforestació foren de un 1,2% a Àsia i el Pacífic, un 0,8% a Llatinoamèrica i un 0,7% a Àfrica.

La desforestació no és el mateix que la degradació forestal, que consisteix en una reducció de la qualitat del bosc. Ambdós processos estan vinculats i produeixen diversos problemes. Poden produir erosió del sol i desestabilització de les capes freàtiques, la qual cosa afavoreix les inundacions o sequeres. Redueixen la biodiversitat (diversitat d’hàbitats, espècies i tipus genètics), la qual cosa resulta sobretot significatiu en els boscos tropicals, que acullen bona part de la biodiversitat del món.Els boscos tenen un paper clau en l'emmagatzemament del carboni; si s’eliminen, l’excés de diòxid de carboni en la atmosfera pot portar a un escalfament global de la Terra, amb molts efectes secundaris problemàtics.


La desforestació tropical augmentà ràpidament a partir de 1950, amb l’ajuda de maquinària pesada. Des d’aleshores, el creixement de les poblacions humanes ha portat també a la destrucció de zones forestals per la via més difícil, a mà. Les tasses anuals de desforestació a 52 països tropicals pràcticament es duplicaren entre 1981 i 1990.

Pots esbrinar més coses sobre la desforestació? Com pots tu ajudar a millorar aquest problema?

16 comentaris:

Anònim ha dit...

YO SOY DE SEXTO Y ME LLAMO AMANDA.HOLA GAIA SABES LO QUE HEMOS ECHO PARA LA DEFORESTACION. NOS HEMOS IDO A NUESTRO HUERTO ,HEMOS PUESTO UNAS PALOMAS POR LOS ARBOLES , HEMOS LEIDO UN MANIFIESTO Y HEMOS CANTADO UNA CANCIÒN,

Anònim ha dit...

YO SOY DE SEXTO Y ME LLAMO AMANDA.HOLA GAIA SABES LO QUE HEMOS ECHO PARA LA DEFORESTACION. NOS HEMOS IDO A NUESTRO HUERTO ,HEMOS PUESTO UNAS PALOMAS POR LOS ARBOLES , HEMOS LEIDO UN MANIFIESTO Y HEMOS CANTADO UNA CANCIÒN,

Anònim ha dit...

Hola Gaia soy Lucia de 5º de primaria hemos hecho dos fiestas la del arbol y la paz y hemos aprendido a cuidarte mejor y siempre te cuidaremos.......hemos plantado muchos arbustos de hierbas aromaticas
y tambien de distitos paises y el dia de la fiesta cantamos y leimos un
manifiesto y adoptamos un arbol......

UN SALUDO .......

Anònim ha dit...

HOLA GAIA SOY UNA NIÑA DE SEXTO DE PRIMARIA.TE ESTAMOS AYUDANDO MUCHO ESTAMOS RECICLANDO Y ESTAMOS Y NO CONTAMINAMOS .HAREMOS TODO LO QUE NOS DIGAS PORQUE TU ERES NUSTRA AMIGA.HEMOS PLANTDO UNAS PLANTAS DE HIERBAS AROMATICAS Y MUCHAS COSAS MAS.ADIOS GAIA

Xiquets i xiquetes de 2º A ha dit...

Hola Gaia som els xiquets i xiquetes de 2ºA. Per a ajudar-te hem decidit fer algunes coses.

Primer anem a reciclar, per a això no anem a malgastar paper i quan ja no serveixi ho llençarem en el contenidor blau.

També hem adoptat un arbol, per a cuidar-lo anem a regar-lo i anem a visitar-lo una vegada a la setmana i anem a cantar-li.

I finalment, anem ha dir-li als nostres papàs i a tots els adults que no es fa foc en el camp i que preferim dur-nos un entrepà de casa.

marivi i alberto ha dit...

Hola Gaia som dos alumnes de segon b, anem anem a reciclar el paper, no anem a tallar els abres no anem a trencar brances no anem a maltractar els arbres.regarem les flors.
nosaltres varem abraçar els nostres arbres el dia de l´arbre. Adeu Gaia.

Carmen i Dani ha dit...

Hola Gaia som dos alumnes de la classe d´Elena, anem a utilitzar be les llibretes i acabar les fulles fins al final i no fer una ratlla i tirar-lo i si estrenca utilitzar-lo.No tallarem els arbres i no els maltractarem.Vam celebrar el dia de l´arbre i els vam abraçar tots junts.fins pronte Gaia.

Carlos i sara ha dit...

Hola Gaia som dos alumnes de segon b, volem acabar les fulles en les que escrivim, aixi estalviarem paper, i es tallaran menys arbres i vam celebrar el dia del arbre i els vam abraçar tots junts. adeu Gaia espere notiçies teues.

Anònim ha dit...

Hola Gaia: Som la clase de 4ºB i nosaltres hem decidit que para tindre cura del medi ambient cal mantindre nets els rius i la mar, cuidar la muntanya sense embrutarla i sobretot evitar els incendis, i molt important reciclar sempre!.

Alba i jonathan ha dit...

Hola Gaia som Jonathan i Alba, som
de segon B, te volem ajudar a que
no tallem els arbres i si els tallen que tingen la tallada controlada per que si no els arbres
es moriran i ens quedarem sense aire i ens morirem.
i jo no vull que te mores per que et
volenm molt. un beset de Alba i
i de Jonathan te volem molt, adeu Gaia.

Christian ha dit...

Hola Gaia soc Christian de la classe de Elena, te cride per a dir-te que te vaig a ajudar a que no arranquen les fulles de els arbres, ni que hi hagen incendis en els arbres,per que si hi ha incendis en els arbres ens morirem tots. Si no volem morir hi ha que reciclar.adeu Gaia.

sara i balen ha dit...

Hola som Belen i Sara de la classe de 2B anem a ajudar-te a conservar el bosc, a no tallar els abres, no arancar les fulles, i a reciclar les fulles que gastem en el cole i a regar els arbres. adeu Gaia

sara i belen ha dit...

Hola som Belen i Sara de la classe de 2B anem a ajudar-te a conservar el bosc, a no tallar els abres, no arancar les fulles, i a reciclar les fulles que gastem en el cole i a regar els arbres. adeu Gaia

Itziar i Raquel ha dit...

Hola Gaia som Raquel i Itziar som de la classe de Elena de 2B i te volem molt Gaia que no tallem els arbres i que no cremen els arbres. No gastem el paper tontament. Hem de reciclar. Adeu Gaia

nuria i sergio ha dit...

Hola som Sergio i Nuria de la classe d´Elena de 2B no volem gue no talen els arbres. nosaltres no volem que que se gasten les fulles sense control. Hem resiclar-les. Adeu galla.

thalia ha dit...

Soc Thalia de la classe d´Elena 2B no vull que tallen els abres i tampoc que tiren molts papers, que quan comencem una llibreta amb una fulla no la tirem sese acabar. Hi ha que reciclar. Adeu Gaia.