dilluns, 12 de maig del 2008

NOU MISSATGE DE GAIA

Hola amics i amigues. Com esteu?. Vull plantejar-vos un altre problema que em té molt capficada: es tracta de la contaminació de bosses de plàstic.
Vivim immersos en plàstic. Només al nostre país es distribueixen a l’any 10.500 milions de bosses de plàstic, la qual cosa suposa que cada persona rep anualment 238. I el que és pitjor: quasi no es reciclen. Només un 10% acaba en el contenidor groc, on poden ser reutilitzades. La majoria acaben en abocadors, però també a la mar, on atrapen a tortugues, o al camp, on duren fins a un segle. Cada bossa emet uns 4 grams de CO2 en la seua fabricació, així que totes les que es distribueixen al país emeten 441.000 tones, un 0,1% del total nacional.
Les bosses tenen un cost ambiental darrere, usen petroli i en la fabricació i transport emeten CO2. Per a nosaltres les bosses de plàstic són gratis però, encara que no es veu, el medi ambient ja paga eixa factura.
Un dels més dramàtics efectes es veu en la vida marina. Prop de 100.000 balenes, foques, tortugues i altres animals marins són morts per les bosses de plàstic cada any en tot el món.
Ara pensa. Què pots fer tu per reduir aquest problema? Ja saps que la teua contribució és fonamental. Escriu-me contant-me les teues conclusions i el teu compromís, val?

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Nosaltres els i les alumnes de 3A anem a utilitzar bosses de paper per ajudar al medi ambient.

Anònim ha dit...

¡Hola Gaia!
Me llamo Marcos, de la clase de 5º.
Las bolsas de plástico no se tiran al mar, ni al bosque. Hay que tirarlas al contenedor amarillo.
Hay que gastar menos bolsas. Hay que gastar carros de compra, bolsas de tela y las bolsas de plástico que tenemos en casa.

Anònim ha dit...

¡Hola Gaia!
Me llamo Manuel, de la clase de 4º.
Las bolsas de plástico no se tiran al mar, ni al bosque. Hay que tirarlas al contenedor amarillo.
Hay que gastar menos bolsas. Hay que gastar carros de compra, bolsa de tela y las bolsas de plástico que tenemos en casa.

Anònim ha dit...

Hola Gaia, som alguns alumnes de 3r B. Hem pensat que hem de reutilitzar les borses fins que ja no servisquen i tirar-les després al contenidor groc. També volem dir-te que hem trobat altra cosa de plàstic molt perillosa: el plàstic que unix les llandes de begudes. Abans de tirar-lo, hem de trencar-lo, perquè si arriben al mar ofeguen als peixos.

Anònim ha dit...

¡HOLA Gaia!
Me llamo Mohamed, soy un alumno de
clase de 5º.
Yo pienso que podria reducir elconsumo de bolsas de plastíco,
utilizando bolsas de tela, que se pueden lavar y volver a utilizar.
Puedo coger el carro de la compra, para ir al super y asi de esa manera nohabria tanta contaminacion.

Anònim ha dit...

¡HOLA GAIA! SOY UNA GITANA 100% DE
6º MI NOMBRE EMPIEZA POR LA LETRA S Y ACABA CON LA LETRA A.GAIA PARA NO CONTAMINAR TENEMOS QUE USAR MAS CARTON QUE BOLSAS.YA SABEMOS QUE LAS BOLSAS LLEVAN CO2 Y POR ESO TENEMOS QUE USAR MENOS BOLSAS.APROVECHAREMOS LAS BOLSAS DE TELA PARA NO CONTAMINAR.
ESPERO QUE MI APORTACION SEA DE TU AGRADO.

Anònim ha dit...

HOLA GAIA SOY UNA GITANA 100% DE SEXTO.EN VEZ DE COGER BOLSAS DE PLASTICO VAMOS A COGER CARTON PORQUE LAS BOLSAS DE PLASTICO CONTAMINAN MAS QUE EL CARTON BUENO EL CARTON TAMBIEN CONTAMINA PERO NO TANTO COMO LAS BOLSAS DE PLASTICO.PERO NOSOTRAS TE VAMOS A AYUDAR MUCHO.
ADIOS

Anònim ha dit...

HOLA GAIA soy una Gitana 100% . cuando vayamos a comprar en vez de coger bolsas tenemos que coger cajas. o carros toma yaa, aaaa.Mi nombre empieza por... la... A y soy de sexto y soy muy guapa.Sabes, tenemos que reciclar bolsas, y no margastarlas.oleeee

Anònim ha dit...

HOLA ME LLAMO ALEJANDRO DE 5º. Cuando vayamos al bosque no tiremos bolsas ni botellas para no contaminar el medio anbiente y cuando vayamos a comprar llevemos carros de compra asi no conta- minaremos tanto.Adios.

Anònim ha dit...

¡Hola Gaia!
Me llamo Brian de la clase de 6º. He leído el problema que nos cuentas sobre las bolsas de plástico y lo malas que son para el medio ambiente porque:
• Van a parar al campo y tardan 100 años en destruirse.
• Van a parar al mar y matan a los animales marinos.
• Contaminan el aire cuando se fabrican.
Yo me comprometo para solucionar el problema a:
• Tirarlas al contenedor amarillo y reciclarlas
• No gastar tantas bolsas de plástico: usar bolsas de tela o carros para ir a comprar.
• Recoger las bolsas que vea tiradas por el campo y por la montaña.