dimarts, 10 de març del 2009

LES MUSES.

Les nou muses eren filles de Zeus i de Mnemosine. Eren considerades deesses de les arts, de la poesia i de la música, i vivien al mont Helicó. Aquestes eren:


CALÍOPE

(En grec: Καλλιόπη) És una de les nou muses de la mitologia grega. Representa l'èpica i l’eloqüència i per això estava considerada com la més important de totes. A les mans porta una mena de trompeta per fer-se sentir i els poemes en tauletes per ser recitats.



CLIO

(En grec: Κλειώ) era una de les nou muses gregues, concretament la de la història. Porta a les mans una trompeta i un llibre, per lloar els fets del passat. Al cap, porta una corona de llorer, símbol de la glòria dels herois dels quals narra les aventures. A vegades se l'acompanya d'un globus terraqui i algun símbol del temps, per mostrar que la història compren tots els llocs i moments.



ÉRATO

(En grec: EratwEs) ÉS la Musa de la lírica, especialment de la poesia amorosa, per aquest motiu el seu principal atribut és la lira, malgrat que de vegades apareix amb el déu amor als seus peus.



EUTERPE

(En grec Ευτέ’ρπη ) , És la musa de la música, especialment protectora de l'art de tocar la flauta. En altres ocasions se la trobem amb altres instruments de música: violins, guitarres, tambor...



MELPÓMENE
(En grec: Μελπομένη "La melodiosa") És una de les dues Muses del teatre. Inspira la tragèdia, hom la representa ricament vestida, greu el seny i severa la mirada, generalment duu en la mà una màscara tràgica com al seu principal atribut. Va coronada amb una diadema.


POLÍMIA

(En grec: ἀποκτείναντος) (poesia sacra i geometria) apareix amb expressió reflexiva, amb el colze recolzat en un pedestal i sostenint-se la barbeta amb la mà.

TALIA

(En grec: Θάλεια) És la que inspira la comèdia, per això se la representa amb la màscara pròpia d'aquestes representacions.


TERPSÍCORE

(En grec: τελευταίων) Tenia al seu càrrec la dansa i la cançò coral, i era representada amb la lira marcant el compàs.



URANIA
(En grec: Ουρανία ) Inspira l'astrologia i les poesies basades en el cel, per això sempre vesteix de blau.

1 comentari:

VICKY GALLEGO ha dit...

Hola!!! A la nostra pàgina teniu un regal pel treball realitzat al vostre blog. Passeu a arreplegar-lo.
una abraçada des de Faura.